Psykodynamisk terapi i Stockholm

av | 07 September, 2017

​Något som man blir allt mer och mer medveten om i dagens samhälle är vår psykiska hälsa, tidigare har detta varit mycket tabubelagt och därför har det för många känts svårt att söka hjälp när man faktiskt känner att man behöver det för att få ett lyckligare och bättre liv helt enkelt. Det kan vara så att man har en diagnos som man behöver hjälp att hantera för att få en fungerande vardag, man har varit med om en traumatisk händelse nyligen eller tidigare i sitt liv, man har en klinisk depression eller kanske mår dåligt överlag utan att ha en diagnos. 

Oavsett vad det är som gör att du känner att du skulle må bättre av terapi och en behandling är det viktigt att du uppsöker vård för att det ska kunna vända. En behandlingsmetod som är mycket populär och effektiv är psykodynamisk samtalsterapi, detta går ut på att du tillsammans med din terapeut lägger upp en plan där du går på regelbundna samtal för att komma till roten av dina problem och sedan åtgärda detta på ett sätt som passar just dig som individ. Hos Terapirummet i Stockholm arbetar man med just denna metod och därför är dem ett mycket populärt val. Du kan läsa mer om terapi i Stockholm genom att klicka på länken i artikeln. 

Terapi för alla

Eftersom att det inte bara är enskilda händelser eller enstaka personer som kan behöva terapi kan man hos Terapirummet även få möjlighet till parterapi, något som verkligen kan gynna ett förhållande. Inte bara om man har genomgått tuffa perioder av olika slag utan även i ett förebyggande syfte för en mer kärleksfull och kommunikativ relation. ​